Behandelingen

De specialisatie van Tandcollectief Venlo ligt bij het maken van volledige gebitsprothese, implantaat gedragen gebitsprothese, frame prothese en partiële prothese. Ook voor het passend maken of repareren van een bestaand gebit kunt u terecht.

Wij hanteren een patiëntgerichte benadering waarbij iedere patiënt individueel bekeken wordt.

Frameprothese / gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke prothese zal de elementen (tanden of kiezen) die verwijderd of niet meer aanwezig zijn opvullen. U krijgt dan een Plaatje van kunststof met tanden en haakjes of er wordt gekozen voor een frame met tanden en haakjes. We zijn natuurlijk wel afhankelijk van de elementen die er dan nog staan.

Noodprothese / immediaatprothese

Als de Tandarts heeft besloten dat uw eigen tanden (dentitie) moeten worden getrokken. Dit kan ontstaan zijn door paradontitus, gingavitus, de tanden of kiezen mobiel zijn( Staan los in het bot). Dan krijgt u direct na de behandeling bij de Tandarts/Kaakchirurg de noodprothese geplaatst.

Klikgebit / implantaten

Als u te lang loopt met een slecht zittend kunstgebit? Kan het zomaar zijn dat uw kaak al grotendeels verdwenen is. Dit betekend dat uw gebitsprothese steeds minder houvast heeft. Wij horen vaak van cliënten dat de prothese nog zo prettig zit. Terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is.

Kunstgebit reparatie

Het is altijd heel vervelend als uw kunstgebit doormidden breekt. Het kan ook zijn dat u de gebitsprothese heeft laten vallen of er zit een kleine breuk in, of een tand eruit. Dat zijn allemaal lastige situaties waar u niet op zit te wachten. Zeker als het gebeurt in het weekend. Probeer niet zelf uw kunstgebit te lijmen.

Nieuw kunstgebit

U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van een Tandarts voor het nieuwe kunstgebit. Als u gebitsprothese 5 jaar oud is kunt u een nieuwe volledige kunstgebit aan laten meten bij de tandprotheticus van Tandcollectief Venlo. Deze regel geld voor alle zorgverzekeraars.

Rebasing / opvullen van bestaand kunstgebit

Soms is het nog helemaal niet nodig om uw gebitsprothese te laten vervangen. Bij de jaarlijkse controle bijvoorbeeld bekijkt de Tandprotheticus of het kunstgebit nog stabiel zit. Indien nodig zal de Tandprotheticus met u een afspraak plannen voor het opvullen van de onder of boven gebitsprothese.