Klikgebit / implantaten

Als u te lang loopt met een slecht zittend kunstgebit? Kan het zomaar zijn dat uw kaak al grotendeels verdwenen is. Dit betekend dat uw gebitsprothese steeds minder houvast heeft. Wij horen vaak van cliënten dat de prothese nog zo prettig zit. Terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. Dan kom je met een normale gebitsprothese niet meer uit de voeten. U ondervindt steeds meer klachten. Etensresten onder uw kunstgebit, Pijnplekken op de kaak, los komen van de gebitsprothese tijdens het spreken.

Omdat er dan nog maar weinig kaakbot over is zal een aanpassing of correctie aan het bestaand kunstgebit weinig of geen verbetering geven. Dan bieden implantaten meestal de oplossing. Het plaatsen van de implantaten is een korte ingreep en nagenoeg pijnloos en het herstel gaat snel.

Als u het intakegesprek heeft gehad en alles is duidelijk. Wordt er een foto gemaakt of er daadwerkelijk genoeg kaakbot aanwezig is. Het is wel van belang dat uzelf, en uw tandvlees gezond zijn. Dan maakt de Tandarts-Implantoloog een afspraak voor het plaatsen van de implantaten. Dit kan ook op aanvraag in het ziekenhuis bij de Kaakchirurg of de Cura clinic in Venlo.

De implantaten zijn kleine schroefjes die geplaatst worden in het kaakbot. Afhankelijk van de situatie wordt voor een staafje of drukknoppen gekozen. Daarna wordt het klikgebit vervaardigd. De naam klikgebit wordt zo genoemd omdat door klemmetjes (ruiters) of drukknoppen de prothese vast wordt geklikt in de mond.

Het is wel van groot belang dat u zich houdt aan de jaarlijkse controle van de implantaten bij de Tandarts-Implantoloog, en Tandprotheticus die uw klikgebit controleert op slijtage en pasvorm. De Tandarts-Implantoloog werkt zeer nauw samen met de Tandprotheticus. De verwijzingen vinden onderling plaats. Ze maken duidelijke afspraken over de uit te voeren behandelingen.
Overmatig alcoholgebruik en roken kunnen een nadelig gevolg hebben op het behoud van de implantaten. Hierover kunnen wij u goed informeren.